I august 2017 starter Oskar som kontaktlærer på 8. trinn på NRG-U i Sandvika. Han gleder seg masse til å møte elevene til høsten.

Hva gleder du deg mest til?

Jeg gleder meg mest til å undervise alt det kule naturfagspensumet til motiverte elever. Ikke minst blir det spennende å starte en skole med blanke ark. Tenk hvilken mulighet dette er for både elever, lærere og ledelse til å skape sin drømmeskole! Derfor gleder jeg meg også veldig til å møte elevene til høsten og til å høre mer om hvilke ideer og tanker de har for skolen.

Hvorfor er du den rette læreren for NRG-U?

Jeg er veldig nysgjerrig! Det bør man jo være for å like realfag. Sånn jeg ser det, er det jo nettopp det realfagene handler om. Å la seg oppslukes av noe en lurer på og ikke gi seg før en har funnet ut av det. Det kan være et vitenskapelig prosjekt eller det kan være et enkelt informasjonssøk. Begge deler funker til sine formål.

Jeg liker å tenke om meg selv at jeg er kreativ. Kreativ i form av å skape, men også kreativ i form av å sette problemer og kaos i system. Og tålmodig. Tålmodig med mennesker og tålmodig med oppgaver og utfordringer. Hvordan prøve og feile nok ganger før man endelig tror man har en løsning. For så å innse at man bare har funnet nok en feil tilnærmingsmåte, men likevel ikke gi seg! Jeg gleder meg veldig. Det er jo bra!

Hva er det ved realfag som er det du synes er mest spennende?

Det morsomste med realfag er å utforske. Utforske hvorfor ting er som de er og hvordan de har blitt sånn og deretter oppdage sammenhenger. Dette gjelder både for matematikk og naturfag.

Også eksplosjoner da… Og å planlegge og gjennomføre store prosjekter ikke minst. Må jeg velge?

Vi har intervjuet noen elever som har hatt Oskar tidligere. De ville gjerne være anonyme, men de sier dette om Oskar:

Hva er det Oskar er mest flink til som lærer?

Han er veldig flink til å bli en del av klassen, slik at alle elevene synes det er morsomt å være i timene. Han er en kul lærer som ikke bare underviser, men som også gjør det morsomt å lære.

I tillegg er Oskar veldig flink til å forklare ting sånn at alle, også de som synes det er vanskelig, forstår det. 

Kan dere si noe om tilbakemeldingene du får av Oskar i fag?

Han gir gode tilbakemeldinger. Mange lærere bruker mange vanskelige ord når de gir tilbakemeldinger, men Oskar gir tilbakemeldinger slik at vi forstår hva det er vi har gjort bra og hva det er vi skal jobbe med.

Hva er det dere vil savne mest med ikke å ha Oskar mer?

Han er utrolig flink til å gjøre skolen morsom, og det er det ikke alle som får til. I tillegg er han en veldig snill lærer. I tillegg til å være faglig sterk er han en stor bidragsyter til et godt miljø.

Alle elevene har fått den hjelpen og oppmerksomheten de har hatt behov for. Oskar tar godt vare på klassen sin og vi vil savne han.

Hva vil dere si til de elevene som skal ha Oskar nå til høsten?

Dere er veldig heldige. Oskar er den beste læreren!