Hvorfor velge NRG

Norges Realfagsgymnas (NRG) er en videregående skole som ønsker å tilby den beste realfagsutdanningen i landet. Gjennom dyktige og motiverte lærere, spennende prosjekter og muligheter, samt god struktur og høy kvalitet på undervisningen, vil NRG utdanne Norges fremtidige ressurser innen realfag.

Det utvidede tilbudet på 10 timer per uke utgjør totalt et helt skoleår i løpet av den videregående utdanningen. Ved NRG vil denne tiden benyttes til å forberede elevene på videre studier gjennom å bedre elevenes faglig kompetanse, analytiske egenskaper og problemløsningsevner. Målet er at hver enkelt elev vil få utnyttet sitt potensial og få best mulig innsikt og forståelse for fagene.

Våre fokusområder

    • NRG satser på fordypning i matematikk og realfag
    • Vi ønsker å hjelpe våre elever med forberedelser til videre studier, gjennom blant annet CV-workshops, intervjutrening og veileding
    • NRG vil ha et tett samarbeid med næringslivet
    • Vi tilbyr tett oppfølging av elevene og obligatoriske evalueringmøter
    • Vi velger dyktige lærere og en strukturert time- og årsplan

ReferanserÅ satse på realfag er det samme som å satse på fremtidens næringsliv og verdiskaping.
Erna Solberg, Statsminister, (H)

Dette er veldig spennende. Nye tanker som utfordrer tenkningen rundt den eksisterende skolestrukturen er interessant. Det finnes gudskjelov noen fyrtårn der ute, som vi må ta vare på.
Siv Jensen, Finansminister (FrP)

“Hvorfor skal det være helt greit å få bli plukket ut til å gå på en eliteskole som Toppidrettsgymnaset fordi man er god i fotball, men ikke til en realfagsskole fordi man er god i matte og fysikk? Den motsetningen skjønner jeg ikke, sier Lien til Teknisk Ukeblad”
Tord Lien, (FrP)

For at vi skal oppmuntre flere unge til å velge realfag, trenger vi supplement til dagens videregående skole – og da gjerne bygget over samme lest som NTG med ekstra fokus på motivasjon og fordypning i realfag.
Lisbeth Hammer Krog, Ordfører, Bærum Kommune

NRG er et godt initiativ som kan bidra til å heve statusen på realfag, både blant lærere og elever. FPU mener NRG kan ha en positiv synergi-effekt i forhold til økt realfagsinteresse.
NITO, Oslo og Akershus

Les mer om fokusområdene her

Teamet bak NRG har blant annet en unik erfaring fra etablering og drift av skoler og vi skiller oss ut ved å satse på realfag og fordypning utover den offentlige obligatoriske skoledagen. Vi vil også satse på god struktur og kvalitet på undervisningen. Sammen vil dette undervisningsopplegget danne et støtteapparat for elevene ved NRG slik at de får en best mulig oppfølging på sin vei mot videre studier.